В Северозападна България и в София вали обилен сняг. Над 30

...
В Северозападна България и в София вали обилен сняг. Над 30
Коментари Харесай

Ограничено е движението в много от проходите

В Северозападна България и в София вали изобилен сняг. Над 30 снегорина почистват територията на региона. Снежната завивка е над 15 см. 

Временно e лимитирано придвижването по път I-1 Видин - Монтана в региона на Смоляновци заради аварирал тежкотоварен автомобил, оповестиха от АПИ.  Автомобилите се пренасочват по различни направления. Това оповестиха от Областното пътно ръководство в Монтана.

Тирът се е обърнал към 4 часа в сряда сутринта на интернационалния път сред Видин и Монтана. Той е с благоевградска регистрация. Шофьорът е македонец. Той е пътувал от Дания. Колона от коли е формирано на мястото, поради авариралия тир. Към 9 часа екипите на " Гражданска отбрана " съумяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно. Трафикът е пренасочен в двете направления по обходен маршрут: път III-114 и III-112 Монтана – Ружинци – Тополовец – Видин и назад.

Друг тир, който се опитал да изпревари колоната от авотмобили, е запречил лентата на Е-79 за Монтана.

В старопланинския проход Петрохан, който свързва Монтана и Берковица, шосето се разчиства и опесъчава и за момента е проходимо, прецизираха от пътното ръководство.

Снежната завивка в района до в този момент е 10-15 сантиметра, чака се да вали до края на деня, оповестиха от метеорологичната станция край Монтана.

Временно е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли по Автомагистрала „ Хемус “ – Ботевград заради снегопочистване на територията на област Враца.

Зрител на NOVA сигнализира, че придвижването през Искърското дефиле е затруднено. Пътят не е измит, има паднали камъни, твърди фенът.

Ограничено е придвижването по път I-7 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " – Елхово заради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите да леки автомобили да се движат с нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция " по обходния маршрут: Княжево – Тополовград – Голям Манастир – Малък Манастир – Изгрев – Елхово. Тежкотоварните коли е належащо да изчакат на място.

Ограничено e придвижването на товарни коли над 12 тона през прохода „ Троянски ", оповестяват от Пътната организация. Временно e лимитирано и придвижването по пътя Видин - Монтана в региона на Смоляновци заради аварирал тежкотоварен автомобил. Необходимо е водачите да изчакват на място.

Обстановката в Бургаска област е спокойна макар забележителните количества дъжд. Нивата на язовирите са се повишили единствено с 3 см, заяви регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков пред bTV.

Прогнозата за 25-30 л/кв. м евентуално се сбъдва. Всички екипи са в подготвеност при положение на нужда от реакция за евакуация или отводняване ”, увери той. По думите му няма постъпили сигнали за миналото денонощие за бедстващи хора, за прекратено електричество или спряла вода.

Прогнозата е, че следобяд ще стане още по-студено и е допустимо да има заледявания. Утре се чака дъждът да продължи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР